Ίδρυση του Νέου Τμήματος AHEPA “Ήφαιστος” Α628 στην Οδησσό της Ουκρανίας

Λίγα μόλις μέτρα μακριά από την πρώην κατοικία του Γρηγορίου Μαρασλή, όπου κάποτε ορκίστηκαν τα μέλη της Φιλικής Εταιρείας, ιδρύθηκε πρόσφατα το νεότερο Τμήμα της AHEPA στην Οδησσό της Ουκρανίας.

Σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του αδελφού Παντελή Μπουμπουρά, Επίτιμου Προξένου της Ελλάδας στη Χερσώνα της Ουκρανίας, και του Ανδρέα Ζαπουνίδη, Ειδικού Σώματος Εφόρων της Περιφέρειας 25, δέκα νέοι αδελφοί μυήθηκαν στην Τάξη. Το νέο Τμήμα έλαβε την ονομασία “Ήφαιστος” και τον αριθμό 628.

Η ίδρυση του Τμήματος “Ήφαιστος” Α628 στην Οδησσό αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την επέκταση και την ανάπτυξη της AHEPA στην Ουκρανία. Η πόλη της Οδησσού έχει μακρά ιστορία ελληνικής παρουσίας και αποτελεί σημαντικό κέντρο της ελληνικής διασποράς στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Η τοποθεσία της ίδρυσης του νέου Τμήματος, κοντά στην ιστορική κατοικία του Γρηγορίου Μαρασλή, προσδίδει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς συνδέει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της ελληνικής κοινότητας στην Οδησσό. Ο Γρηγόριος Μαρασλής υπήρξε σημαντική προσωπικότητα και ευεργέτης της πόλης, ενώ η Φιλική Εταιρεία διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Η τελετή μύησης των δέκα νέων αδελφών στην Τάξη της AHEPA σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου για την οργάνωση στην Ουκρανία. Οι νέοι αδελφοί, με τον ενθουσιασμό και τη δέσμευσή τους, αναμένεται να συμβάλουν στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της ελληνικής κοινότητας της Οδησσού και της ευρύτερης περιοχής, προωθώντας τις αξίες και τα ιδανικά της AHEPA.

Η παρουσία του Επίτιμου Προξένου της Ελλάδας στη Χερσώνα, Παντελή Μπουμπουρά, και του Ειδικού Σώματος Εφόρων της Περιφέρειας 25, Ανδρέα Ζαπουνίδη, στην τελετή ίδρυσης του Τμήματος “Ήφαιστος” Α628 καταδεικνύει τη σημασία και την υποστήριξη που παρέχεται από την ευρύτερη οικογένεια της AHEPA και τους επίσημους φορείς στα νέα Τμήματα.

Το Τμήμα “Ήφαιστος” Α628 της Οδησσού έχει μπροστά του ένα λαμπρό μέλλον, γεμάτο ευκαιρίες για προσφορά, συνεργασία και ανάπτυξη. Με τη στήριξη και την καθοδήγηση των αδελφών Τμημάτων και της ηγεσίας της AHEPA, οι νέοι αδελφοί του Τμήματος “Ήφαιστος” είναι έτοιμοι να γράψουν τη δική τους ιστορία και να συμβάλουν στην ενδυνάμωση της ελληνικής κοινότητας στην Οδησσό και την Ουκρανία.

Θερμά συγχαρητήρια και καλωσόρισμα στους αδελφούς του Τμήματος “Ήφαιστος” Α628 της Οδησσού!