Το Τμήμα AHEPA Στουτγάρδης Γιορτάζει την Κοπή Πίτας και Φιλοξενεί Ομιλία για Επίκαιρα Εθνικά Θέματα

Το Τμήμα AHEPA A624 “Αχιλλέας” της Στουτγάρδης γιόρτασε την παραδοσιακή κοπή της βασιλόπιτας την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων και μελών της ελληνικής κοινότητας.

Ανάμεσα στους επίτιμους καλεσμένους ήταν η Γενική Πρόξενος της Στουτγάρδης κυρία Μαρία Κεχρή, ο Πρόεδρος του Τμήματος AHEPA A611 “Λουκάς Μιλτιάδης Μίλλερ” Δρ. Άρης Κουνής, ο αδ. Γιώργος Χαρισόπουλος, ο αδ. Νίκος Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος της νέας Ελληνικής Κοινότητας Ιωάννης Μπουρσανίδης. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της βασιλόπιτας και του γεύματος από τον πάτερ Ιωάννη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η διάλεξη που παρουσίασε ο Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Κούσαντας, ο οποίος ανέπτυξε επίκαιρα εθνικά θέματα, όπως οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, το Κυπριακό και το ενεργειακό ζήτημα. Η ομιλία προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον των παρευρισκομένων, συμπεριλαμβανομένων πολλών μελών της ελληνικής κοινότητας της περιοχής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Τμήματος AHEPA Στουτγάρδης εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους προς τον Αντιστράτηγο ε.α. Κωνσταντίνο Κούσαντα για την ενδιαφέρουσα και επίκαιρη ομιλία του, καθώς και προς όλους τους προσκεκλημένους και τα μέλη της κοινότητας που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Η κοπή της βασιλόπιτας αποτελεί μια ετήσια παράδοση για το Τμήμα AHEPA Στουτγάρδης, μια ευκαιρία για να γιορτάσουν τα μέλη της οργάνωσης και η ευρύτερη ελληνική κοινότητα την έναρξη του νέου έτους, να ανταλλάξουν ευχές και να ενισχύσουν τους δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης.

Μέσα από εκδηλώσεις σαν κι αυτή, το Τμήμα AHEPA “Αχιλλέας” συνεχίζει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προώθηση των αξιών του Ελληνισμού, της παιδείας και της φιλανθρωπίας στην περιοχή της Στουτγάρδης, ενισχύοντας παράλληλα την ενότητα και τη συνεργασία εντός της ελληνικής διασποράς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Τμήματος AHEPA Στουτγάρδης εύχονται σε όλους μια καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία, προσωπική και επαγγελματική επιτυχία, και δεσμεύονται να συνεχίσουν το έργο τους με αφοσίωση και ζήλο, προσφέροντας στην τοπική κοινωνία και προάγοντας τα ιδανικά του Ελληνισμού στη Γερμανία.