Τα Τμήματα AHEPA Ντύσσελντορφ και Άαχεν Γιορτάζουν με Βασιλόπιτες και Φιλανθρωπική Δράση

Τα Τμήματα AHEPA Α625 του Ντύσσελντορφ και Α626 του Άαχεν διοργάνωσαν ένα διήμερο εκδηλώσεων το Σαββατοκύριακο 3-4 Φεβρουαρίου, γεμάτο με γιορτινές και φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας, εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λεύκης κ. Ευμενίου, τελετή μαζικής εισδοχής νέων μελών και γεύμα για την ευρύτερη οικογένεια της Οργάνωσης.

Ο Κυβερνήτης της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας 28 εξέφρασε τις θερμότατες ευχαριστίες του για τη φιλοξενία στους Προέδρους των Τμημάτων, Σπύρο Σιδέρη και Πέτρο Κουκουρίκη, καθώς και στον Επόπτη της Περιφέρειας, Χρήστο Περπερίδη, και τον Αντιπρόεδρο του Τμήματος Μονάχου, Αλέξανδρο Μακρίδη, οι οποίοι τον συνόδευσαν σε αυτή τη μίνι-περιοδεία στην πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη περιοχή της Ευρώπης για την AHEPA.

Λίγους μόνο μήνες μετά την ίδρυσή του, το Τμήμα AHEPA Άαχεν της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας 28 στη Γερμανία, προέβη σε μια σημαντική δωρεά προς την τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, με σκοπό να συμβάλει στην ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λεύκης κ. Ευμένιος υποδέχθηκε με θέρμη στην Επισκοπική Κατοικία την αντιπροσωπεία της AHEPA, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Τμήματος Σπύρο Σιδέρη, μέλη του Τμήματος και τις συζύγους τους, τον Επόπτη της Περιφέρειας Χρήστο Περπερίδη και τον Αντιπρόεδρο του Τμήματος Μονάχου Αλέξανδρο Μακρίδη. Στη συνέχεια, προσέφερε μια μοναδική ξενάγηση στο ιστορικό κτίριο, του οποίου η ίδρυση χρονολογείται από το 1617.

Ο Κυβερνήτης απηύθυνε τα θερμότερα συγχαρητήριά του στους αδελφούς του Τμήματος Άαχεν για το εξαιρετικό έργο τους και τη στήριξη που παρέχουν στην τοπική κοινότητα, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους για να υπηρετήσουν τους ευγενείς σκοπούς της AHEPA στην Ευρώπη.

Οι εκδηλώσεις αυτές αποδεικνύουν τη δυναμική ανάπτυξη και τη δέσμευση των Τμημάτων AHEPA Ντύσσελντορφ και Άαχεν στην προώθηση των αξιών της φιλανθρωπίας, της αλληλεγγύης και της υποστήριξης των τοπικών ελληνορθόδοξων κοινοτήτων. Με την ενεργό συμμετοχή τους σε πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες, τα μέλη της AHEPA ενισχύουν τους δεσμούς μεταξύ της ομογένειας και συμβάλλουν στη διατήρηση και προβολή της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς στη Γερμανία και την ευρύτερη περιοχή.

Με την αμέριστη υποστήριξη και καθοδήγηση της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας 28, τα Τμήματα AHEPA Ντύσσελντορφ και Άαχεν αναδεικνύονται ως φωτεινά παραδείγματα της δυναμικής ανάπτυξης της Οργάνωσης στην Ευρώπη, θέτοντας τις βάσεις για ένα λαμπρό μέλλον γεμάτο προσφορά και επιτεύγματα.