Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης από το τμήμα Α614 Wien

Οι AHEPA WIEN “Nikolaus DUMBA” διοργάνωσαν την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 διαδικτυακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, με ομιλήτρια την κ. Μαρία Α. Στασινοπούλου, τακτική καθηγήτρια του Ινστιτούτου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Βιέννης, και θέμα:

«Τα όρια της ελευθερίας.

Ιδεολογικές επιδράσεις, επιχειρηματικά συμφέροντα και πολιτικοί καταναγκασμοί στη διαμόρφωση της στάσης των Ελλήνων της Βιέννης απέναντι στα επαναστατικά κινήματα.»

Την εκδήλωση επένδυσαν μουσικά ο μαέστρος Αναστάσιος Στρίκος στο πιάνο και η σοπράνο Σοφία Κυανίδου στο τραγούδι.

Την εκδήλωση συντόνισε ο καθηγητής Νίκος Αντωνακάκης

Η εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα

  • της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας,
  • της Πρεσβείας της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Βιέννη – καθώς και –
  • της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την καθηγήτρια κυρία Στασινόπουλου για τη διαδραστική της ομιλία, καθώς και τους μαέστρο Στρίκο και σοπράνο Κυανίδου για τη μουσική εμπειρία που μας χάρισαν.

Ένα ειλικρινές “ευχαριστώ”, επίσης, στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αυστρίας κύριο Αρσένιο, στο Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κύριο Ιωάννη Χρυσουλάκη, στην Πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστρία κυρία Αικατερίνη Κόικα καθώς και στον κυβερνήτη του District 28 Γεώργιο Κρητικό για την ενεργή τους συμβολή στην επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο της εκδήλωσης στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.ahepa.at/activities/webinar-21