Διαδικτυακή Συζήτηση με τον Δρ. Γεώργιο Φίλη με θέμα “Ο Γεωπολιτικός Προσανατολισμός της Ελλάδας” από το Τμήμα Α615 Westminster

Παρακολουθήστε μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συζήτηση με τον Δρ. Γεώργιο Φίλη με θέμα: “Ο Γεωπολιτικός Προσανατολισμός της Ελλάδας: Αντιμετωπίζοντας ένα Γεωπολιτικό Ordo ab Chao”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 από το Α615 ”Lord Byron” του Westminster.

Ο Δρ. Φίλης έχει μακρά διαδρομή και εμπειρία στους τομείς των Ευρωπαϊκών πολιτικών & οικονομικών ζητημάτων, Διεθνών Σχέσεων και Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας.

Eίναι επίσης μέλος του Ινστιτούτου Ασφάλειας & Άμυνας καθώς και διευθυντής του ειδησεογραφικού ιστοτόπου Defence-Point.gr , της ΑΙΓΙΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ, ενώ λειτουργεί σε θεσμικό επίπεδο ως σύμβουλος στην κατάρτιση κυβερνητικού έργου στους τομείς της ειδικότητάς του σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο.

Διδάσκει επίσης:

• Στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Γεωπολιτική Ανάλυση, Γεωστρατηγική Σύνθεση και Σπουδές Άμυνας και Διεθνούς Ασφάλειας» του τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)

• Στη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) όπου διδάσκει μαθήματα πάνω σε γεωστρατηγικά ζητήματα Ρωσίας-ΝΑΤΟ καθώς και ενεργειακή ασφάλεια και ασφάλεια πόρων.

• Στο International Baccalaureate Diploma του Κολλεγίου Αθηνών-Ψυχικού.

Το γενικό συντονισμό της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας συζήτησης είχε ο Ταμίας του Τμήματος Α615 Αδ. Βασίλη Μητρέλη. Το web event παρακολούθησαν ο Κυβερνήτης της Περιφέρειας 28, Αδ. Γιώργος Κρητικός, ο Γραμματέας της Περιφέρειας 28, Αδ. Δημοσθένης Μαμμωνάς, ο Αδ. Ιωάννης Αμούτζας (Διευθυντής Αθλητισμού) αλλά και Αδελφοί απ’όλη την Ευρώπη.