Συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα υγείας από το τμήμα AHEPA της Βιέννης «Νικόλαος Δούμπας»

Η Α.H.Ε.P.Α. πραγματοποίησε την πρώτη φιλανθρωπική αποστολή από την Αμερική στην Ελλάδα το έτος 1928. 

Έκτοτε η βοήθεια της Α.H.Ε.P.Α. υπήρξε συνεχής σε πολλούς τομείς, ιδίως μετά τον εμφύλιο μέχρι σήμερα. Μεταξύ πολλών φιλανθρωπικών δράσεων καταγράφεται και η χρηματοδότηση της ανέγερσης το έτος 1950 του ομώνυμου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη καθώς και η κατασκευή της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός στην Αθήνα, η ευρείας κλίμακας χρηματική και υλική βοήθεια προς τους σεισμόπληκτους του καταστροφικού σεισμού στην Κόρινθο, οι αποστολές βοήθειας προς την Ελλάδα την περίοδο της Γερμανοϊταλικής κατοχής, η μεγάλη συνεισφορά στα κέντρα αποκαταστάσεως αναπήρων πολέμου (ΚΑΠΑΤΙΣ) μετά τον πόλεμο, οι υιοθεσίες χιλιάδων ορφανών ελληνόπουλων από ομογενείς ΑΧΕΠΑΝΣ, η ίδρυση στην Ελλάδα πολλών βρεφονηπιακών σταθμών, βιβλιοθηκών, αγροτικών σχολών κλπ.

Ιδιαίτερα σημαντική αν και αθόρυβη, είναι η συμβολή της Α.H.Ε.P.Α. στην σημερινή Ελλάδα της ένδειας και της χρεωκοπίας. 

Ως ορόσημο της κοινωνικής δράσης του νεοσύστατου παραρτήματοςΑ.H.Ε.P.Α. Βιέννης «Νικόλαος Δούμπας» θεωρούμε καθήκον μας την εκδήλωση έμπρακτης βοήθειας  προς τα μέλη της ελληνικής κοινότητας που δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις ιατροφαρμακευτικές ανάγκες τους. Επιθυμούμε να αναδείξουμε μέσω αυτής της δραστηριότητας τη συνέχεια μίας φιλανθρωπικής μακρόχρονης παράδοσης του ελληνικού στοιχείου στη δεύτερη πατρίδα μας την Αυστρία, όπως καταγράφεται ιστορικά ήδη από τα χρόνια του ευεργέτη Νικολάου Δούμπα.

Αναλογιζόμενοι τους αναγραφόμενους σκοπούς της Α.H.Ε.P.Α. θα ήταν παράλειψη εκ μέρους μας να αγνοήσουμε τους ανασφάλιστους ή και άπορους Έλληνες που χρήζουν άμεσης ιατρικής μέριμνας και φαρμακευτικής περίθαλψης.

Η παρέμβασή μας έγκειται στο να τους προσφέρουμε αφιλοκερδώς συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα υγείας, παρακάπτοντας τις όποιες δυσκολίες και την γραφειοκρατία.

Η υποστήριξη παρέχεται μόνο κατόπιν ραντεβού στο ιατρείο Therapiezentrum Kranich,  Kuefsteingasse 15-19/1/1, 1140 Wien κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα παρακάτω emails, σημειώνοντας το προσωπικό σας τηλέφωνο:​

vienna.neurosurgery@gmail.com
ahepa.wien@gmail.com

Εκ μέρος των Α.H.Ε.P.Α Βιέννης «Νικόλαος Δούμπας»

Dr. Ιωάννης ΣΤΑΥΡΟΥ,

Κωνσταντίνος ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ,

Στέφανος ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ,

Ανδρέας ΠΑΠΠΑΣ